„Plange masa” sau Viciul


    Te-ai intrebat vreodata de ce au oamenii vicii?

Dupa mine, viciul este o forma decazuta a pasiunii. Dorinta ego-ului nostru de a se simti important, de a face lucruri care sa arate lumii si noua insine ce persoana importanta suntem. Dar aceste lucruri le facem in totala neatentie, in graba, sa nu avem timp sa reflectam la ce, cine ne mana de la spate…
Dar pasiunea,  pasiunea e buna?
Cred ca da, daca stii sa te controlezi, sa o domini tu pe ea si nu invers. Atunci te poti sui pe ea ca pe un vultur puternic ce te duce spre inaltimi.

Acril pe panza, 50 x 70 cm

7 comentarii

  1. Un „simplu hobby”, exista fara pasiune? Dar daca nu-ti domini pasiunea, atunci te transformi in incombustibil pentru a o intretine. Cui foloseste ca tu arzi complet? Dar daca transformi pasiunea in iubire, atunci devii folositor tuturor fiindca iubirea, sub orice forma, este Dumnezeu.

    Apreciază

  2. e un subiect tare profund..dar intr-adevar se leaga si de ego. ..dar daca asta promoveaza situatia si nu in putine cazuri chiar cei de langa noi, ce ne educa..nu stiu cum sa zic…e destuld e firesc sa mergem intr-un cerc vicios.depinde de la caz la caz..cata intelepciune exista..si mai ales cat..autocontrol..

    Apreciază

  3. Fiecare avem un moment in care ne „trezim”. Sigur ca pana atunci si chiar si dupa aceea, societatea, educatia, „cliseele” ne influenteza… depinde de noi cat le permitem, dupa momentul „X”. Si cum spunea doctorul meu despre fumat: „ce este genetic, nu prea depinde de tine. Dar sa renunti la fumat, da!”

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s