Cuvantul bun


Imi placea, atunci cand eram mica, sa privesc panza frumos cusuta de bunica mea si pe care mama a pus-o pe perete, deasupra mesei: „Bucate bune am gatit pentru sotul meu iubit!”
Erau multe de felul acesta, si cred ca multi dintre noi isi amintesc de acele slogane, menite sa tina familia unita. De regula erau cusute cu albastru sau rosu.
Acum, chiar cred ca aceasta mica smecherie muiereasca, a avut efect. Tot repetand, se face un clic in creierul sotului. Si cum sa stea la masa, gandindu-se ca poate la servici i-a facut ochi dulci unei alteia? Foarte persuasiv. Nu?

Tabloul acesta este la mine in bucatarie. L-am pictat acum cativa ani, pentru ca am vrut sa schimb un obicei prost: de cate ori ne asezam la masa, ne aminteam si povesteam tot felul de lucruri nu prea frumoase ce ni s-au intamplat.
Total nesanatos fizic, sufletesc si spiritual.
Asa ca am scris un text intitulat „Cuvantul bun”, pe care l-am gasit undeva, nu stiu acum unde.
Conform principiului Feng Shui – total necunoscut bunicii mele – chiar functioneaza!
Caracteristici:
tehnica combinata pe panza, 20×30 cm

12 comentarii

  1. A avut şi maică-mea pânza respectivă pe perete. Îmi mai amintesc de una care grăia: „Păunaşul codrilor, spune-mi de cine mi-e dor.” Mă gândesc că astfel de creaţii care acum au ieşit din uz reprezintă de fapt obiecte de muzeu care oglindesc o epocă şi care ar putea alcătui o colecţie valoroasă cândva. Aşa că, dacă mai găseşti asemenea lucruri, poate că ar trebui să le păstrezi.

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s